logo

درمان آندومتریوز و متدهای آن

روش درمان آندومتریوز توسط پزشک متخصص زنان و بر اساس وضعیت جسمی بیمار تعیین می شود. اکثر افراد نمی دانند برای درمان باید از کجا شروع کنند و یا به چه کسی مراجعه کنند. آنها ابتدا از روبرو شدن با واقعیت می ترسند و  آندومتریوز را سرطان می انگارند. در حالی که اینطور نیست و این عارضه در صورت تشخیص در مراحل اولیه به سرطان تبدیل نخواهد شد. با ما همراه باشید، در این مطلب شما را با علل، علائم و روش های درمان آندومتریوز آشنا خواهیم کرد.

درمان آندومتریوز
آندومتریوز چیست و چگونه درمان می شود؟

درمان آندومتریوز چیست؟

درمان آندومتریوز بر اساس شدت علائم و اینکه آیا بارداری وجود دارد، متفاوت است. در واقع می توان گفت بسیاری از روش های درمانی، درمان قطعی برای این عارضه نبوده اند. با این وجود پزشکان از روش های مختلفی برای درمان استفاده می کنند. نتایج برخی از درمان ها نیز مثمر ثمر بوده است. روش های درمان آندومتریوز برای هر بیمار متفاوت هستند که در ادامه این مطلب به هر یک از آنها اشاره ای خواهیم داشت.

درمان آندومتریوز با دارو

درمان آندومتریوز برای مدیریت این مشکل می تواند بر اساس شدت علائم و اینکه آیا بارداری وجود دارد، متفاوت باشد. در واقع می توان گفت بسیاری از روش های درمانی، درمان قطعی برای این عارضه نبوده اند. با این وجود پزشکان از روش های مختلفی برای درمان استفاده می کنند. نتایج برخی از درمان ها نیز مثمر ثمر بوده است. روش های درمان آندومتریوز برای هر بیمار متفاوت هستند که در ادامه این مطلب به هر یک از آنها اشاره ای خواهیم داشت.

قرص ال ای دی

این قرص برای جلوگیری از بارداری استفاده می شود که از طرفی قاعدگی را نیز منظم می کند. قرص ال ای دی حاوی هورمون های پروژسترون و استروژن می باشد  که تنها تا زمان مصرف تاثیر خود را نشان می دهند. شما برای مدت کوتاه و زیر نظر پزشک می توانید از این دارو استفاده کنید.

قرص مدروکسی پروژسترون و دانازول

این ترکیب برای یک دوره مشخص استفاده می شود. بد نیست بدانید که با مصرف این دارو، نه قاعدگی شما قطع می شود و نه یائسه می شوید. مدت استفاده از آن را نیز پزشک برای شما تعیین می کند.

قرص دینوژست

داروی پروژسترونی که به نام ویزان نیز شناخته می شود. این قرص بالاترین میزان بهبودی را برای بیماران اندومتریوز داشته است. استفاده از قرص دینوژست سبکی از هورمون درمانی می باشد که هورمون پروژسترون بدن بیمار را افزایش می دهد. در مورد این دارو باید خدمت شما عرض کنیم که علاوه بر درمان اندومتریوز، به تنظیم چرخه قاعدگی و باروری کمک می کند.

قرص روکین

این قرص نوعی قرص پیشگیری از بارداری است که دارای استروژن و پروژسترون مصنوعی می باشد. به نحوی استفاده از این قرص مشابه قرص ضد بارداری است. به هیچ عنوان خودسرانه آن را مصرف نکنید چرا که تبعات بدی به دنبال دارد.

علاوه بر این برای کنترل و درمان آندومتریوز از داروهای دیگر نیز استفاده می شود که عبارتند از:

  • داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی
  • مسکن ها مانند ایبوپروفن و ناپروکسن
  • روش های پیشگیری از بارداری یا کنترل بارداری برای کنترل درد

درمان اندومتریوز به روش باروری

گاهی برای درمان آندومتریوز از داروها و روش های باروری استفاده می کنند. به ویژه برای کسانی که به دلیل آندومتریوز مشکل باردار شدن دارند.

هورمون تراپی

در درمان آندومتروز یک نظریه پزشکی ثابت کرده که با اعمال تغییراتی در هورمون ها می توان اندومتریوز را درمان کرد. همانطور که می دانید هورمون ها با کاهش و افزایش، بافت اندومتر را ضخیم می کنند. به این ترتیب در پی آن دردهایی مانند درد لگن و خونریزی را خواهید داشت. هورمون تراپی با کنترل هورمون ها می تواند با آندومتریوز مقابله کند.  

درمان آندومتریوز با لاپاراسکوپی

در برخی روش های درمان آندومتریوز از جراحی برای از بین بردن ضایعات اندومتریوز، چسبندگی ها و بافت ها استفاده می شود. جراحی لاپاراسکوپی یکی از این روش ها می باشد. در لاپاراسکوپی از یک دوربین کوچک برای دیدن وضعیت داخلی بدن، استفاده می شود. اندازه برشی که پزشک در لاپاراسکوپی روی بدن بیمار ایجاد می کند، کوچک است. در واقع پزشک متخصص زنان سعی می کند این عارضه را با کوچک ترین زخم ها و با استفاده از دوربین جراحی کند.

معمولاً در لاپاراسکوپی زیر شکم بیمار دو برش کوچک زده می شود. در این روش از گرمای زیاد برای درمان استفاده می کنند. عروقی که به یکدیگر گره خورده اند را در لاپاراسکوپی می سوزانند. اتفاق خوبی که در این روش می افتد این است که سلولهای سالم حفظ می شوند. بهترین خبری که پزشکان در این درمان به بیماران می دهند این است که عمل سرپایی می باشد و نیازی به بستری نیست.

درمان آندومتریوز با لاپاراتومی

درمان آندومتریوز با لاپاراتومی نسبت به لاپاراسکوپی متفاوت است. با این روش درمانی برخلاف لاپاراسکوپی شکم باز می شود. بسته به نیاز وضعیت بیمار، رحم، دهانه رحم یا تخمدان خارج می شود. این عمل نسبت به عمل لاپاراسکوپی عوارض بیشتری دارد. از جمله عوارض آن می توان به چسبندگی و درد بیشتر اشاره کرد. علاوه بر اینکه احتمال بازگشت آندومتریوز در این روش درمانی بیشتر است.

روش تشخیص و درمان آندومتریوز

تا به امروز ابزارها و تست های غربالگری متعددی برای تشخیص و درمان آندومتریوز پیشنهاد شده اند. با این وجود هیچ کدام برای شناسایی یا پیش بینی دقیق تایید نشده اند. آندومتریوز اغلب می تواند علائمی را نشان دهد که شبیه سایر مشکلات و بیماری ها باشد.

اندومتریومای تخمدان، چسبندگی و اشکال ندولری عمیق آن، اغلب برای تشخیص به سونوگرافی یا تصویربرداری MRI نیاز دارند. بررسی بافت شناسی معمولاً به دنبال جراحی با لاپاراسکوپی می آید. بافت شناسی در تأیید تشخیص، به ویژه برای شایع ترین ضایعات سطحی می تواند مفید باشد.

بهترین پزشک زنان در تهران برای درمان آندومتریوز

دکتر شهریاری پور بهترین دکتر لاپاراسکوپی در سعادت آباد است که کیس های مختلف آندومتریوز را درمان کرده اند. دکتر شهریاری پور متخصص بیماری های زنان، لاپاراسکوپی، هیستروسکوپی و کولپوسکوپی هستند. در صورتی که هر یک از علائم این بیماری را در خود می بینید، کافیست به مطب دکتر شهریاری پور مراجعه کنید و روند تشخیص و درمان را آغاز کنید.

آیا اندومتریوز سرطان است؟

اکثر بیماران هنگام تشخیص آندومتریوز فکر می کنند این مشکل همان سرطان است. در حالی که اینطور نیست! البته تحقیقات اخیر نشان می دهد که اندومتریوز ممکن است شانس شما را برای ابتلا به انواع سرطان افزایش دهد. سرطان تخمدان و آندومتر از این قبیل سرطان ها هستند. پس از تشخیص آندومتریوز می بایست زیر نظر پزشک باشید و اندومتریوز را درمان کنید.

علائم سرطان آندومتریوز چیست؟

خونریزی بسیار زیاد بین دو قاعدگی و خروج غیر طبیعی ترشحات از جمله علائم سرطان آندومتریوز هستند. این ترشحات معمولاً آبکی و به شکل خونابه هستند. علاوه بر این بیمار ممکن است دردهای لگنی هنگام رابطه جنسی را تجربه کند.

دکتر رویا شهریاری پور

دکتر رویا شهریاری پور در سال ۱۳۸۷ از دانشگاه علوم پزشکی تنکابن در رشته پزشکی عمومی فارغ‌التحصیل شدند. سپس طرح پزشک عمومی را به مدت ۳ سال در استان بوشهر خدمت کردند. سال ۹۱ در دانشگاه علوم پزشکی تهران در رشته تخصص زنان شروع به تحصل کردند و سال ۹۵ از دانشگاه علوم پزشکی ایران فارغ تحصیل شدند. دوران فلوشیپی فوق تخصص لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی از دانشگاه ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا
نمونه‌کار‌های بیشتر...