logo

درمان HPV چیست؟

درمان HPV چیست؟ HPV یکی از بیماری های عفونی می باشد که در ناحیه تناسلی، دهان، دست ها و پاها رشد می کند. این بیماری میان زنان و مردان مشترک است و می بایست تحت کنترل و درمان باشد. به تازگی صحبت بر سر کشف درمان قطعی اچ پی وی است اما آیا ویروس hpv درمان قطعی دارد؟ پاسخ این سوال را با مطالعه این مقاله خواهید گرفت. اینکه چه روش های درمانی برای این بیماری وجود دارد و اینکه روش هایی برای پیشگیری از آن وجود دارد؟ در این مقاله قصد داریم به کمک خانم دکتر رویا شهریاری پور، بهترین متخصص زنان در سعادت آباد جواب این سوال را بدهیم. با ما همراه باشید و این مقاله پربار را از دست ندهید.

درمان HPV قطعی است؟
درمان HPV قطعی است؟

درمان ویروس اچ پی وی در زنان

برای درمان HPV هیچ روش قطعی وجود ندارد. هر چند، در چند سال گذشته صحبت بر سر جدیدترین درمان اچ پی وی است. این روش ها تا حدودی موثر بوده اند و توانسته اند نتایج را تغییر دهند. مراقبت های بهداشتی در کنار مصرف دارو کمک می کنند این ویروس کنترل و تضعیف شود.

روش هایی مانند کرایوتراپی، استفاده از کرم ها و محلول ها از جمله روش های درمان HPV هستند. همچنین تزریق واکسن گارداسیل که طی چند سال گذشته تزریق آن بسیار توصیه شده است. این واکسن برای دختر خانم های 11 و 12 ساله تا 26 ساله تزریق می شود. به بدن شما کمک می کند در برابر این بیماری پیشگیری های لازم را انجام دهد.

روش های درمان HPV در زنان

روش های درمان قطعی اچ پی وی در زنان به ترتیب در ادامه معرفی شده اند:

درمان اچ پی وی با لیزر

این روش درمان اچ پی وی یکی از پرطرفدارترین روش های درمانی است که بسیاری از افراد مبتلا به این ویروس از آن استقبال می کنند. در این روش درمانی با استفاده از لیزر تمامی زاییده های اچ پی وی برطرف می شوند. درمان شما طی یک جلسه انجام می شود و درد بسیار کمی را تجربه خواهید کرد. هیچگونه خونریزی و یا تبعات دیگری نخواهد داشت. جالب است بدانید که خانم های باردار نیز می توانند از این روش استفاده کنند.

درمان با الکتروکوتر

این روش درمان HPV نسبت به سایر روش های درمانی کمی متفاوت است. برای درمان با الکتروکوتر از الکتریسیته استفاده می شود. با استفاده از الکتریسیته زاییده ها برداشته می شوند. مزیت این روش درمانی این است که هیچ خونریزی بعد از عمل نخواهید داشت.

درمان اچ پی وی با کرایوتراپی

فریز کردن زاییده ها یکی از روش های درمانی کاربردی است که برای درمان این ویروس استفاده می شود. تا حدودی موفق شده این ویروس را نیز درمان کند. در کرایوتراپی از گازهای دی اکسید کربن و نیتروژن استفاده می شود که می بایست دمای آنها چیزی حدود 200- درجه سانتیگراد باشد. جلسه درمانی بسته به میزان رشد زاییده ها بستگی دارد.

درمان HPV با کرایوتراپی
درمان HPV با کرایوتراپی

به عنوان مثال بیشترین میزان زاییده بوجود آمده در HPV به چیزی حدود 3 جلسه درمانی نیاز دارد. هر جلسه چیزی حدود 20 دقیقه زمان خواهد برد. این کار را یک متخصص زنان می بایست برای شما انجام دهد. به این روش سرما درمانی نیز می گویند.

درمان HPV با جراحی

یکی از متدهای درمان اچ پی وی استفاده از جراحی است. متخصص زنان با استفاده از کولپوسکوپی HPV را تشخیص می دهد و زاییده های بوجود آمده در ناحیه تناسلی را بر می دارد. در صورتی که در نواحی دهانه رحم نیز رشد کرده باشند، آنها را برمی دارد. برداشتن این زاییده ها در نواحی دهانه رحم نیاز به دستگاه الکتروسرجیکال دارد.

درمان قطعی ویروس اچ پی وی در مردان

برای درمان اچ پی وی در مردان همچون زنان توصیه اکید می شود که واکسن گارداسیل را دریافت کنند. این موضوع برای پیش از بروز نشانه های ویروس HPV می باشد. در صورت بروز نشانه ها می بایست از روش های درمانی که در ادامه به هر یک از آنها اشاره خواهیم کرد استفاده شود. برای درمان این ویروس در مردان می توان از روش های درمانی ذکر شده برای زنان استفاده کرد. آقایان برای درمان باید به جراح عمومی مراجعه کنند.

انواع روش درمان HPV

درمان اچ پی وی نوع 6

یک نوع ویروس اچ پی وی کم خطر است که سرطان زا نیست. قابل درمان و کنترل است. 80 درصد افراد به دلیل ضعف ایمنی بدن به این ویروس مبتلا می شوند. این افراد برای پیشگیری از سرطان دهانه رحم باید یک دوز واکسن گارداسیل دریافت کنند و تحت نظر متخصص باشند.

برای درمان HPV از این تیپ می توان از لیزر، تبخیر، جراحی و برداشتن مستقیم استفاده کرد. در کنار درمان رعایت نکات مراقبت بهداشتی بسیار مهم و موثر هستند که نباید از آنها غافل شد.

درمان اچ پی وی 16

اچ پی وی تیپ 16 یکی از پرخطر ترین نوع این ویروس به حساب می باشد. این نوع بسیار شبیه زگیل معمولی می باشد که روی آلت تناسلی رشد می کند. به مرور حادتر می شود و به لحاظ ظاهری تغییر شکل می دهد. اچ پی وی 16 میان سایر تیپ های این ویروس شایع تر است. بهترین درمان برای آن مراقبت های بهداشتی زیر نظر متخصص و تقویت سیستم ایمنی بدن است. اگر درمان اچ پی وی 16 را پیگیری نکنید، ممکن است به سرطان دهانه رحم تبدیل شود.  

درمان اچ پی وی نوع 18

اچ پی وی 16 و 18 تفاوت زیادی با هم ندارند. هر دو زمینه ای برای ایجاد سرطان هستند. در زنان موجب سرطان دهانه رحم می شود که در نواحی صورت، ناحیه تناسلی و دهانه رحم رشد می کند. سرطان های شایع در مردان نیز سرطان مقعد، سرطان سر و گردن، سرطان پستان و سرطان مری می باشند. البته این نوع سرطان ها در مورد زنان نیز صدق می کنند. برای درمان بسته به میزان وخیم بودن وضعیت شما ممکن است پزشک روش های جراحی و شیمی درمانی را توصیه کند.

درمان HPV با کپسول کلستروم

یکی از روش های درمان اچ پی وی که بسیاری از بیماران از آن استفاده کرده اند و موثر واقع شده، کپسول کلستروم می باشد. این قرص برای تقویت سیستم ایمنی بدن تجویز می شود. وقتی سیستم ایمنی بدن شما قوی تر باشد، به راحتی می تواند با ویروس، باکتری و بسیاری از بیماری ها مقابله کند.

شاید درمان قطعی ویروس اچ پی وی استفاده از این قرص نباشد اما بی شک می تواند در درمان موثر واقع شود.

تزریق واکسن برای درمان HPV

درمان HPV با استفاده از تزریق واکسن گارداسیل نیز امکان پذیر است. البته استفاده از این واکسن بیشتر جنبه کنترل و پیگیری را دارد. افراد 11 الی 12 سال و 26 سال می توانند این واکسن را دریافت کنند. بزرگسالان در رده های سنی 27 الی 45 سال می بایست زیر نظر متخصص زنان برای این کار اقدام کنند. چرا که پزشک با بررسی وضعیت آنها می تواند در مورد تزریق واکسن تصمیم گیری کند.

تزریق واکسن برای درمان HPV
تزریق واکسن برای درمان HPV

دارو برای درمان HPV

برای درمان اچ پی وی در مراحل اولیه برخی پزشکان پماد و محلول تجویز می کنند. این داروها عبارتند از:

  • پماد آلدارا
  • پماد پودوفیلین
  • محلول اسید سالیسیک
  • محلول پودو فیلاکس

این داروها روند رشد و تکثیر اچ پی وی را کنترل می کنند. با داشتن قابلیت آنتی بیوتیک، رشد سلولهای ویروسی را متوقف می کنند و در نهایت به درمان HPV کمک می کنند. استفاده از پماد و دارو می بایست با تجویز و توصیه پزشک انجام شود، چرا که استفاده از برخی از آنها در دهان، واژن و نواحی مخاطی محدودیت دارد.

جمع بندی

درمان اچ پی وی یکی از درمان های چالش برانگیز برای بسیاری از بیماران است. دلیل آن نیز میزان انتشار این ویروس میان زنان و مردان و خطرناک بودن تیپ های 16 الی 53 می باشد. برای درمان می بایست زیر نظر متخصص باشید. این ویروس به روش های مختلفی قابل کنترل و تا حدودی قابل درمان است. تزریق واکسن یکی از متدهای پیشگیری از بوجود آمدن آن است. بیشتر برای افراد 11 الی 26 سال توصیه می شود.

سوالات متداول

دکتر رویا شهریاری پور

دکتر رویا شهریاری پور در سال ۱۳۸۷ از دانشگاه علوم پزشکی تنکابن در رشته پزشکی عمومی فارغ‌التحصیل شدند. سپس طرح پزشک عمومی را به مدت ۳ سال در استان بوشهر خدمت کردند. سال ۹۱ در دانشگاه علوم پزشکی تهران در رشته تخصص زنان شروع به تحصل کردند و سال ۹۵ از دانشگاه علوم پزشکی ایران فارغ تحصیل شدند. ایشان دوران فلوشیپ فوق تخصص لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی را در دانشگاه ایران گذرانده اند.

2 پاسخ
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا
نمونه‌کار‌های بیشتر...