فیبرومهای رحمی تودههای غیر سرطانی رایجی هستند که در سنین مختلف علیالخصوص سنین باروری در رحم ظاهر میشوند که باعث ایجاد مشکلات عدیده ای برای زنان میگردد. در این شرایط عمل جراحی میومکتومی با هدف برداشتن و حذف فیبرومهای ایجاد کننده علائم آزاردهنده و بازسازی رحم انجام میشود. جراحی میومکتومی با لاپاراسکوپی یکی از روش های رایج برای درمان این عارضه است.
بر خلاف هیسترکتومی که باعث برداشتن کل رحم میشود، عمل جراحی میومکتومی تنها فیبرومها را حذف میکند و رحم را از فیبرومها پاکسازی میکند. عمل جراحی میومکتومی با لاپاراسکوپی یکی از تکنیکهای جراحی میومکتومی است که در شرایط خاص با ایجاد برش کوچک انجام میشود.
ما در این مقاله به بررسی عمل جراحی میومکتومی، انواع روشهای عمل جراحی میومکتومی و عمل جراحی میومکتومی با لاپاراسکوپی و مزایا و عوارض آن خواهیم پرداخت. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید:
عمل جراحی میومکتومی چیست؟
فیبرومهای رحمی یا فیبروئیدهای رحم توده های شایع و غیرسرطانی هستند که اغلب در سنین باروری و در میان زنان بروز می کند و در مواردی ممکن است عوارضی نظیر ایجاد اخلال در عملکرد روزانه، اختلال در باروری و … ایجاد کند. در این شرایط طبق تشخیص پزشک بر اساس آزمایشات انجام گرفته، عمل جراحی میومکتومی برای برداشتن و حذف فیبرومهای رحمی و بازسازی رحم انجام میشود.
عمل جراحی میومکتومی مزایایی نظیر امکان افزایش باروری، کاهش آسیبهای ناشی از فیبرومهای رحمی، عدم آسیب به رحم و … را به همراه دارد و اغلب از سوی پزشکان توصیه میگردد. ممکن است عمل جراحی میومکتومی در برخی افراد منجر به خونریزی زیاد و چسبندگی خارج از رحم شود که احتمال بروز این موارد با انتخاب صحیح پزشک متخصص متبحر و باتجربه به صفر درصد میرسد.
دکتر رویا شهریاری پور، فلوشیپ لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی و جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی، ارائه دهنده بهترین خدمات عمل جراحی میومکتومی بدون عارضه خاص با بالاترین رضایت از سوی مراجعین در تهران میباشد.
انواع تکنیکهای عمل جراحی میومکتومی
عمل جراحی میومکتومی به روشهای مختلف انجام میشود. تکنیکهای مختلف عمل جراحی میومکتومی شامل میومکتومی شکمی، میومکتومی لاپاروسکوپی و میومکتومی هیستروسکوپی است که بر اساس اندازه، تعداد و محل فیبروم و به تشخیص پزشک، هر کدام از تکنیکهای فوق اجرا میشود. میومکتومی شکمی یا میومکتومی باز با ایجاد یک برش از طریق پوست در قسمت تحتانی شکم (برش بیکینی) و برداشتن فیبرومها از دیواره رحم و دوخته شدن عضله رحم با استفاده از چندین لایه بخیه انجام میشود.
میومکتومی هیستروسکوپی تنها بر روی زنان دارای فیبروم زیر مخاطی انجام میشود و یک روش جراحی سرپایی است که در آن یک اسپکولوم پس از دراز کشیدن به پشت، در واژن بیمار گرفته و یک تلسکوپ بلند و باریک از طریق دهانه رحم به داخل حفره رحم وارد شده و مایع را در داخل حفره رحم قرار میدهد. در این روش تراشیدن فیبروم های زیر مخاطی با استفاده از ابزارهایی که از هیستروسکوپ عبور میکنند، انجام میگیرد.
بیشتر بخوانید: لاپاراسکوپی فیبروم رحم چگونه انجام می شود؟
سومین تکنیک، میومکتومی لاپاروسکوپی است که مناسب برای فیبرومهای خاصی است. این تکنیک در شرایطی انجام میشود که اندازه بزرگترین فیبروم کمتر از 10 سانتیمتر و تعداد کل فیبرومها کمتر از 5 باشد. در ادامه بطور مفصل تر به تکنیک میومکتومی لاپاروسکوپی خواهیم پرداخت.
عمل جراحی میومکتومی با لاپاراسکوپی چیست؟
عمل جراحی میومکتومی با لاپاراسکوپی یکی از روشها و تکنیکهای جراحی میومکتومی است که در شرایط خاص انجام میشود و نسبت سایر روشها مزایا و معایب خاصی دارد. توجه داشته باشید تنها فیبرومهای خاصی را می توان با میومکتومی لاپاراسکوپی برداشت. از جمله ویژگی فیبرومهایی که به این روش قابل حذف است ابعاد کوچکتر از 10 سانتی متر و تعدادی کمتر از 5 عدد است.
البته امکان انجام عمل جراحی میومکتومی با لاپاراسکوپی خارج از این شرط بعید نیست اما مستقیما به شرایط بیمار و صلاحدید پزشک بستگی دارد. در مواردی که فیبرومها بزرگ، متعدد یا در رحم فرو رفته باشند، انجام این جراحی توصیه نمیشود و اغلب از تکنیک میومکتومی شکمی بهره گرفته میشود. در برخی موارد بیمار برای عمل جراحی میومکتومی با لاپاراسکوپی آماده میشود اما در حین عمل بر اساس شرایط موجود و طبق نظر پزشک، میومکتومی شکمی انجام میشود.
عمل جراحی میومکتومی با لاپاراسکوپی چگونه انجام میشود؟
عمل جراحی میومکتومی با لاپاراسکوپی اغلب با بیهوشی انجام میشود و میزان برش در آن بسیار کم است. در این جراحی چهار برش یک سانتیمتری در پایین شکم و در قسمتهای ناف (ناف)، زیر خط بیکینی (نزدیک موهای ناحیه تناسلی) و در نزدیکی هر لگن ایجاد شده و حفره شکمی با گاز دی اکسید کربن پر میشود. پس از آن یک لوله نازک با دوربین خاص تحت عنوان لاپاراسکوپ از طریق یک برش وارد بدن میشود و امکان رویت تخمدان ها، لوله های فالوپ و رحم را برای جراح فراهم میکند.
پس از شناسایی موقعیت فیبرومها، ابزارهای بلندی از طریق برشهای دیگر وارد رحم میشوند و فیبرومها را از بدن رحم خارج میکنند. پس از اتمام این مراحل، گاز موجود در بدن آزاد میشود و عضله رحم دوباره به هم دوخته شده و برشهای موجود روی پوست بسته می شود. در این جراحی اغلب بیماران یک شب در بیمارستان بستری میشوند و سایر مراقبتهای دوران نقاهت را در منزل انجام میدهند.
مزایای عمل جراحی میومکتومی با لاپاراسکوپی
به دلیل درگیر شدن کمترین تعداد از بافتها در روش جراحی میومکتومی با لاپاراسکوپی، میزان خطر چسبندگی کاهش یافته و استفاده از سالین مانع خشک شدن بافتها میشود و مانع چسبیدن خونهای لخته شده به بافتها میشود. زمان بستری و دوره ی نقاهت و بازیابی در این روش کوتاه است و به دلیل کوچک بودن برشها، اسکار کمتری در بدن باقی میماند. همچنین احتمال باروری در روش فوق بیشتر است و کمترین آسیب را به فرد وارد میکند.
بیشتر بخوانید: بارداری بعد از لاپاراسکوپی رحم
عوارض عمل جراحی میومکتومی با لاپاراسکوپی
میومکتومی لاپاروسکوپی مانند تمامی جراحیهای دیگر ممکن است عوارضی داشته باشد که احتمال بروز آنها بسیار کم است. یکی از عوارض عمل جراحی میومکتومی با لاپاراسکوپی، احتمال آسیب به اندام های داخلی و خونریزی میباشد. از دیگر عوارض احتمالی میتوان به ضعیف تر شدن رحم پیش از بارداری و عود مجدد فیبرومها اشاره کرد. توجه داشته باشید، در صورتی که پزشک دارای تجربه ی کافی در این زمینه باشد، احتمال بروز عوارض فوق تا حد چشمگیری کاهش مییابد.
کلام آخر
ميومكتومی (میو: فیبروئید، اکتومی: حذف یا برداشتن) شامل برداشتن فیبرومهای ایجاد شده در رحم زنان در سنین مختلف است و بهترین جایگزین برای جراحی هیستروکتومی است. عمل جراحی میومکتومی با لاپاراسکوپی یکی از تکنیکهای رایج جراحی ميومكتومی است که اغلب برای فیبرومهایی با تعداد و اندازههای مشخص با کمترین برش انجام میشود و اغلب نتایج رضایت بخشی از آن حاصل میشود.
دکتر رویا شهریاری پور فلوشیپ لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی و جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی، ارائه دهنده بهترین خدمات عمل جراحی میومکتومی در تهران میباشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو وقت با شماره ی زیر تماس حاصل فرمایید.